مروری بر درآمد برنامه نویسی در ایران و جهان

مروری_بر_درآمد_برنامه_نویسی_در_ایران_و_جهان

درخواست مشاوره

20 سال قبل تصور اینکه شخصی فرزند یا خانواده خود را در مسیر یادگیری برنامه نویسی ببیند بسیار سخت بود. چرا که دائماً مورد تمسخر قرار می‌گرفت. اما سرعت پیشرفت در حوزه تکنولوژی و فناوری آنقدر زیاد است که امروزه وارد نشدن به این حوزه، باعث عقب ماندن از دنیا می‌شود. شغل برنامه نویسی نیز به همین دلیل بسیار مورد توجه واقع شده است و یکی از مشاغل پرطرفدار، جذاب و پر درآمد در کل دنیا محسوب می‌شود.

برنامه‌نویس می‌کوشد که با استفاده از کد‌های برنامه نویسی با کامپیوتر ارتباط  برقرار کند و قسمتی از کار‌های تکراری و خسته‌کننده خود را به یک ماشین بسپارد. برای فهم زبان ماشین و ارتباط برقرار کردن با آن نیاز به پشتکار و علاقه است که هر برنامه نویس حرفه‌ای باید این دو فاکتور را داشته باشد.

برنامه نویسی کامپیوتر کار چندان راحتی نیست، اما نیاز بالا به برنامه‌نویس ها و همچنین درآمد بالای برنامه نویسی باعث شده است بسیاری از افراد وارد این حوزه شوند. اما میزان درآمد برنامه نویسی در ایران و جهان به چه چیز‌هایی بستگی دارد؟ پردرآمدترین زبان برنامه نویسی کدام است؟ کدام زبان برنامه نویسی درآمد بیشتری دارد؟ در ایران کدام زبان برنامه نویسی بیشتر از همه استفاده می‌شود؟ در آمریکا یا کانادا چطور؟ درآمد برنامه نویسی اندروید در ایران بیشتر است یا درآمد برنامه نویسی وب؟ به جواب تمام این سوالات در این مقاله می رسید.

میزان کسب درآمد از برنامه نویسی به چه چیز‌هایی بستگی دارد؟

میزان درامد برنامه نویسان چه در ایران و چه در سایر کشور‌ها بسیار متغیر است و به عوامل زیادی بستگی دارد از جمله:

  • سابقه برنامه نویسی
  • فریلنسر بودن یا کارمند ثابت بودن
  • زبان برنامه نویسی
  • میزان تجربه
  • میزان مهارت و تخصص
  • پستی که در یک شرکت یا پروژه بر عهده دارد
  • شهر محل کار (در مورد ایران) و یا کشور
  • داشتن سایر مهارت‌های مؤثر در برنامه نویسی
  • تحصیلات
  • مدارک آموزشی
 درآمد برنامه نویسی | developer salary
درآمد برنامه نویسی

هرچه سابقه بیشتری داشته باشید و بتوانید برای افراد و شرکت‌های مختلفی کار کنید؛ پروژه‌های بعدی را راحت‌تر می‌توانید انجام دهید. بنابراین هم اعتماد افراد بیشتری به شما جلب می‌شود و هم در زمان کم‌تری پروژه‌ها را انجام می‌دهید و در نتیجه به درآمد بیشتری دست پیدا می‌کنید.

یکی دیگر از مواردی که در میزان درامد برنامه نویسی و طراحی سایت مؤثر است، شهر محل کار است. شرکت‌هایی که درشهر‌های بزرگ هستند پروژه‌های بزرگ‌تری می‌گیرند و در نتیجه حقوق بیشتری نیز به کارمندان خود می‌دهند. اما درآمد برنامه نویسی در ایران و کل دنیا در شهر‌های کوچک کم‌تر است. البته تسلط به زبان برنامه نویسی مختلف نیز در میزان درآمد شغل برنامه نویسی تأثیرگذار است.

اینکه به چه زبانی برنامه نویسی می‌کنید نیز در میزان درامد مؤثر است. برخی از زبان‌های برنامه نویسی استقبال‌کننده و خواهان بیشتری دارند و پروژه‌های بیشتری با آن تقاضا می‌شود. اینکه رشته شما به برنامه نویسی مرتبط باشد، می‌تواند به شما در روند برنامه نویسی کمک کند. درامد برنامه نویسان ثابت یک شرکت نیز متفاوت از درامد یک برنامه‌نویس فریلنسر است. همچنین پست سازمانی در حقوق بسیار تأثیر‌گذار است. اینکه یک برنامه‌نویس مبتدی باشید یا یک برنامه‌نویس ارشد، می تواند تفاوت بسیاری در درآمد برنامه نویسی ایجاد کند.

درآمد برنامه نویسی در ایران چقدر است؟

به جرات می‌توان گفت، یکی از مشاغلی که با پیشرفت علم و تکنولوژی رونق بسیار زیادی گرفته است، برنامه نویسی در بخش‌ها و سطوح مختلف است. به طوری که درآمد برنامه نویسی در ایران از بسیاری مشاغل دیگر بالاتر است و بازار کار زیادی دارد. درآمد برنامه نویسی نه تنها در ایران که در جهان نیز مورد توجه قرار گرفته است.

 البته نمی‌توان رقم دقیقی برای این کار بیان کرد چرا که بسیاری از شرکت‌ها میزان حقوقی که برای یک برنامه نویس در نظر می‌گیرند به عوامل مختلفی بستگی دارد. ما علاوه بر اینکه درآمد برنامه نویسی در ایران را برای شما آورده‌ایم، درآمد برنامه نویسی در کشور‌هایی مثل آمریکا، آلمان و سوئیس را مورد بررسی قرار داد‌ه‌ایم.

درآمد برنامه نویسی در ایران، طبق آماری که در سایت ایران سالری (IRANSALARY)، بر روی جامعه آماری با حدود 3800 نفر در سال 1400 صورت گرفته است، به طور میانگین 10200000 میلیون تومان است که البته این آمار نسبت به آنچه در شرکت‌های بزرگ و به برنامه نویسان حرفه‌ای پرداخت می‌شود، بسیار کم است.

کمترین درآمد برنامه نویسی در ایران، حدود 4200000  تومان است.

طبق آمار سایت کد سابمیت (https://codesubmit. io/) بیشترین درآمد برنامه نویسی مربوط به درآمد برنامه نویسی در آمریکا با متوسط $110,140 در ماه است. پس از آن سوئیس $97,518 است و اسرائیل $71,559 و دانمارک $63,680 در رده‌های بعدی ایستاده‌اند و مقام پنجم مربوط به درآمد برنامه نویسی در کانادا با درآمد $61,680 می‌باشد.

راه‌های کسب درآمد از برنامه‌نویس اندروید چیست؟

برنامه نویسی اندروید در ایران طرفداران خاص خود را دارد. یک برنامه نویس اندروید از راه‌های مختلفی می‌تواند کسب درامد کند:

  1.     با استخدام در شرکت خاصی تحت عنوان توسعه‌دهنده اندروید
  2.     از طریق فریلنسری و گرفتن پروژه به صورت آزاد
  3.     نوشتن اپلیکیشن اندرویدی و انتشار آن در اپ استور‌ها

متوسط درآمد برنامه نویسی در جهان

دستمزد شغل برنامه نویسی در سایر کشور‌ها بر اساس یک سری متغیر تعریف می‌شود و بسیار متفاوت است. متوسط درآمد برنامه نویسی در آمریکا از سایر کشور‌ها بیشتر بوده و برابر 106816 دلار در سال است. یعنی یک برنامه‌نویس در سال 2020 حدود 8900 دلار در ماه درآمد داشته است و نسبت به سایر کشور‌ها، آمریکا در رتبه یک قرار دارد. با توجه به سایت Daxx.com درآمد برنامه نویسی در آلمان حدود 55000 دلار و درآمد برنامه نویسی در کانادا حدود 50000 دلار در سال است.

پردرآمدترین زبان برنامه نویسی

طبق آمار و گزارش سایت Stackoverflow در سال 2019 زبان‌های برنامه نویسی Clojure، F#، GO، Scala و Elixir پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی در دنیا بودند. این زبان‌های برنامه نویسی برتر دنیا در ایران چندان آشنا نیستند و تقاضای زیادی ندارند. اما کدامیک از زبان‌های برنامه نویسی در ایران درآمد بیشتری دارند؟

درآمد برنامه نویسی در ایران | developer salary in iran
درآمد برنامه نویسی در ایران

بهترین زبان برنامه نویسی برای کسب درآمد در ایران

آمار دقیقی از درآمد برنامه نویسی در ایران وجود ندارد، اما طبق بررسی‌های انجام شده از سایت جاب ویژن (jobvision) بالاترین میزان دستمزد از زبان برنامه نویسی را پایتون دارد. میانگین حقوق برنامه‌نویسان ارشد پایتون در سال ۱۳۹۸ در شهر تهران، ۹/۸ میلیون تومان در ماه بوده است. پس از پایتون، زبان برنامه نویسی c و c++ قرار دارد که میانگین حقوق آن در سال 1398 و در تهران به میزان 7.8 میلیون تومان برای یک برنامه‌نویس ارشد بوده است. در آمار درآمد برنامه نویسان تهران، سابقه‌ی کاری بیش از ۴۳ درصد از افراد، زیر ۵ سال است.

برای یادگیری زبان برنامه نویسی پایتون می توانید در یک بوت کمپ پایتون یا دوره آموزشی پایتون شرکت کنید و طی یک دوره ی چند ماهه به این زبان برنامه نویسی تسلط پیدا کنید.

حقوق متوسط طراحی سایت در ایران در سال 1401

درامد برنامه‌نویس و طراح سایت در ایران به فاکتور‌های متعددی وابسته است. به عنوان مثال میزان تجربه و مهارت و همچنین پلتفرمی که در آن تخصص دارید. اما خوب است که از میانگین درآمد برنامه‌نویس و طراح سایت اطلاع داشته باشید.

درامد مبتدیان در طراحی سایت، حدود 2 تا 5 میلیون تومان است. اما به طور کلی نمی‌توان آمار دقیقی از میزان دستمزد طراحی سایت ارائه کرد و درآمد یک طراح سایت می‌تواند از 2 تا 30 میلیون تومان متغیر باشد.

بسته به عوامل مختلفی مانند محل زندگی، سطح تجربه و همچنین میزان تخصص، درآمد طراحی سایت ممکن است زیاد یا کم شود اما اگر بخواهیم از همه این موارد چشم پوشی کنیم، میزان متوسط برای دستمزد طراحان وب مطابق جدول زیر خواهد بود:

منبع درآمد فریلنسری (ماهانه) درآمد استخدامی (ماهانه)
مبتدی 2-10 میلیون تومان 2-5 میلیون تومان
مبتدی – حرفه‌ای 5-15 میلیون تومان 5-10 میلیون تومان
حرفه‌ای +15 میلیون تومان 10-20 میلیون تومان

درآمد یک برنامه‌نویس وب چقدر است؟

نمی‌توان به طور قطع عدد و رقم واحدی را برای جواب به این سوال که میزان درآمد برنامه نویس وب چیست، مشخص کرد. زیرا درامد برنامه نویسی وب به پارامتر‌های مختلفی بستگی دارد که یکی از آن‌ها نحوه کسب درآمد است. اینکه به صورت فریلنسری می‌خواهید کار کنید یا به صورت کارمندی، بسیار در میزان درآمد شما موثر خواهد بود. هرکدام از این دو روش نیز پارامتر‌های خاص خود را برای مشخص شدن حقوق و درآمد دارند که به طور جداگانه به آن‌ها می‌پردازیم.

درآمد برنامه‌نویس وب در حالت کارمندی

اگر برای کار کردن، سبک کارمندی را می‌پسندید؛ 8 پارامتر اصلی و تأثیر‌گذار بر روی درامد برنامه نویسی وب در حال کارمندی را در نظر بگیرید که به شدت بر روی حقوق شما تاثیر می‌گذارد.

  •       میزان تخصص
  •       رزومه
  •       سابقه
  •       زبان برنامه نویسی
  •       جایگاه شغلی
  •       شرکت
  •       مدارک دانشگاهی و آموزشگاهی
  •       شهر

حداقل و حداکثر حقوق برای یک برنامه‌نویس وب در سال 1400 بین 2.5 تا 22 میلیون تومان بوده است. ولی میانگین حقوق، چیزی بین 6 تا 9 میلیون تومان است.

درآمد برنامه‌نویس وب در حالت فریلنسری

پس از صحبت در مورد برنامه نویسی در حالت کارمندی به سراغ درآمد برنامه نویسی فریلنسری می‌رویم. در این حالت مقدار کار و برنامه‌ریزی برای آن کاملاً به خودتان بستگی دارد. شما پروژه می‌گیرید و بدون وابستگی به جایی پروژه را انجام می‌دهید.

بنابراین درآمد برنامه نویسی فریلنسری بسیار بالا و پایین دارد. ممکن است در یک ماه درآمدی نداشته باشید و در ماه دیگر در آمد 50 میلیون تومانی داشته باشید. همه چیز به شما و میزان پروژه‌های دریافتی شما بستگی دارد. 6 مورد از مهم‌ترین موارد موثر در افزایش حقوق درامد یک فریلنسر:

  • تخصص
  • رزومه
  • نمونه کار
  • سابقه
  • ارتباطات
  • نحوه فعالیت در شبکه‌های اجتماعی

در نهایت و با بررسی درآمد برنامه نویسی در مکان ها و شرایط مختلف به این نتیجه میرسیم که به طور کلی درآمد شغل برنامه نویسی از بسیاری مشاغل دیگر در جامعه میانگین بالاتری دارد اما این درآمد بالا بسته به شرایطی که به آنها اشاره کردیم متغیر است.

آیا برنامه نویسی شغلی پر درآمد است؟

در حال حاضر رشته‌های کامپیوتر جز بهترین و پرطرفدارترین رشته‌ها در ایران به شمار می‌آید. برنامه نویسی یکی از حوزه‌های مهندسی است که در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است. اما آیا برنامه‌نویسی درآمد بالایی دارد؟ بهتر است بدانید که در حال حاضر هر کسب و کار برای شروع نیاز به برنامه‌نویسی دارد. هر فروشگاهی که می‌بینید یک سایت یا اپلیکیشن برای خود دارد و این اپلیکیشن و سایت را چه کسی توسعه می‌دهد، برنامه نویس. علاوه بر این موارد شما از طریق ماشین لرنینگ، هوش مصنوعی و .. به درآمد‌های قابل قبولی دست پیدا کنید.

برنامه نویسی شغلی برای امروز و آینده است و روز به روز نیاز به برنامه‌نویس‌ها در جامعه ما بیشتر خواهد شد. میزان درآمدی که شما از برنامه‌نویسی کسب می‌کنید تا حدود زیادی به توانایی‌های شما در مقایسه با سایر برنامه‌نویس‌ها بستگی دارد. یک برنامه‌نویس تازه کار و مبتدی می‌تواند درآمدی نزدیک به 20 میلیون تومان ماهیانه داشته باشد این در حالی است که یک برنامه‌نویس حرفه‌ای می‌تواند با سایت‌های خارجی کار کند و درآمد دلاری و سرسام آور کسب کند. پس برنامه‌نویسی شغل بسیار پر درآمدی است اما هر کسی به آن دست پیدا نخواهد کرد.

چه عواملی بر میزان درآمد برنامه‌نویس‌ها در ایران موثر هستند؟

اگر قصد فعالیت به عنوان یک برنامه‌نویس را دارید بهتر است تا با عواملی که می‌تواند بر روی میزان درآمد شما تاثیر داشته باشند، آشنا شوید. از جمله مهمترین عوامل موثر بر درآمد برنامه‌نویسان در ایران (معمولا عوامل موثر بر درآمد در همه جای دنیا یکسان هستند) می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • میزان درآمد شما رابطه مستقیمی با تجربه کاری شما دارد. هر چقدر که تجربه و سطح مهارت شما در برنامه‌نویسی بالاتر باشد، درآمد شما بیشتر خواهد بود. مهارت‌های برنامه نویسی بر اساس میزان تجربه به چند دسته تازه کار (Junior)، ارشد (Senior)، معماری ارشد (Lead Architect)، مدیر میانی (Mid-Level Manager) و رهبر ارشد (Senior Leader) تقسیم‌بندی می‌شوند.
  • نوع شرکتی که با آن همکاری می‌کنید نیز تاثیر زیادی بر روی دستمزد شما دارد. معمولا شرکت‌های مطرح و معروف حقوق و مزد بیشتری برای توسعه یک نرم‌افزار یا وب سایت در نظر می‌گیرند.
  • شهری که در آن کار می‌کنید، نیز از اهمیت زیادی برخوردار است. برای مثال درآمد یک برنامه نویس در تهران معمولا بیشتر از یک برنامه نویس (با توانایی‌های یکسان) بیشتر خواهد بود.

میتوان گفت مهمترین فاکتورها برای آنکه بتوانید به یک برنامه نویس کامپیوتر حرفه ای با درآمد بالا تبدیل شوید این است که هم مهارت های تخصصی خوبی داشته باشید و هم مهارت های نرم خود را تقویت کرده باشید. تنها جایی که می توانید این دو مورد را با هم یاد بگیرید، در یک بوت کمپ برنامه نویسی است. فراموش نکنید که از همان آغاز شروع برنامه نویسی، به صورت اصولی و درست آموزش کد نویسی یا برنامه نویسی ببینید تا در زمان خود صرفه جویی کنید.

بوت کمپ برنامه نویسی مپصا اچ آر علاوه بر آنکه به شما در یادگیری تخصصی زبان های برنامه نویسی و فریم ورک های آنها کمک می کند، مهارت های نرم را نیز به شما آموزش می دهد.

شما در بوت کمپ برنامه نویسی مپصا اچ آر می توانید با تجربه ی کار بر روی پروژه های واقعی، مهارت های کار تیمی و حل مسئله را آموزش ببینید. علاوه بر آن مپصا اچ آر برای شما کارگاه های آموزشی رزومه نویسی و نحوه ی صحیح مصاحبه برگزار می کند تا دیگر برای استخدام هیچ نگرانی ای نداشته باشید.

پس از پایان بوت کمپ های برنامه نویسی شما توسط مپصا اچ آر به شرکت های معتبر متقاضی نیرو معرفی می شوید. مپصا اچ آر از آموزش تا استخدام همراه شما است.

تماس با مپصا

منبع: daxx | insights.stackoverflow

مقالات مرتبط

کاور بلاگ _tailwind چیست
Tailwind CSS یک ابزار قدرتمند و مدرن است که به توسعه‌دهندگان وب امکان می‌دهد به سرعت و با کارآیی بالا، وبسایت‌ها و برنامه‌های وب را طراحی و پیاده‌سازی کنند. این فریمورک بر اساس ایده‌آل‌هایی از جمله اصول Atomic CSS و Utility-first طراحی شده و کمک می‌کند تا با استفاده از کلاس‌های تعریف شده، به سرعت و با دقت بالا، ویژگی‌های ظاهری و تغییرات استایلی را در صفحات وب خود اعمال کنید. در این مقاله، به بررسی اصول، ویژگی‌ها و کاربردهای Tailwind CSS پرداخته خواهد شد و با مزایا و چگونگی استفاده از آن آشنا می‌شوید.
کاور بلاگ _ant design چیست
در دهه گذشته، با پیشرفت سریع تکنولوژی و توسعه نرم‌افزارها، طراحی و تجربه کاربری به یکی از ارکان اساسی توسعه وب تبدیل شده است. یکی از چالش‌های مهم در این زمینه، ایجاد رابط‌های کاربری زیبا، کارآمد و قابل اطمینان است. Ant Design به عنوان یک چارچوب طراحی سیستمی بر پایه React و Angular، به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا به سرعت و با کیفیت به ساخت رابط‌های کاربری حرفه‌ای بپردازند. در این مقاله، به بررسی اجمالی از Ant Design و ویژگی‌ها، مزایا و کاربردهای آن خواهیم پرداخت.
کاوربلاگ_ Micro Frontends چیست؟
Micro Frontends یک رویکرد نوظهور در توسعه وب است که به منظور بهبود قابلیت انعطاف و مدیریت پروژه‌های وب توسط تیم‌های مختلف توسعه دهنده طراحی شده است. به کمک این مفهوم می‌توان شکاف بین توسعه میکروسرویس‌های پشت سرور و رابط کاربری را کاهش داد. همچنین به توسعه‌دهندگان این امکان را می‌دهد تا بخش‌های جداگانه از یک وب‌اپلیکیشن را به عنوان میکروفرندانت‌ها مدیریت و ادغام کنند. در این مقاله، ما به بررسی اصول و مزایای Micro Frontends خواهیم پرداخت و چگونگی پیاده‌سازی آن در پروژه‌های واقعی را بررسی خواهیم کرد.
کاوربلاگ_ طراحی محصول چیست؟
طراحی محصول به عنوان یک عامل مهم در توسعه و پیشرفت صنایع و بازارهای جهانی شناخته می‌شود. این حوزه هنر و علم، فرآیندی گسترده و چندجانبه است که با بهره‌گیری از دانش‌های مختلف از جمله مهندسی، طراحی صنعتی، روانشناسی مصرف‌کننده و فناوری، به ایجاد محصولاتی نوآورانه و عملی می‌پردازد.
کاور بلاگ _نقشه راه بک اند
در دهه اخیر، توسعه وب به سرعت گسترش یافته و باعث شده است که تعداد زیادی از افراد به دنبال فرصت‌های یادگیری و بهبود مهارت‌های خود در زمینه‌های بک‌اند (Backend) و فرانت‌اند (Frontend) باشند. اگرچه یادگیری بک‌اند امور مربوط به سمت سرور و پردازش داده‌ها را در بر می‌گیرد، اما تأثیر فرانت‌اند به عنوان واسط کاربری نقش بسیار مهمی در تجربه کاربری و تعامل با کاربران دارد. در این مقاله به بررسی "نقشه راه یادگیری بک‌اند" و همچنین چگونگی ارتقاء مهارت‌های بک‌اند در کنار فهم عمیقی از فرانت‌اند می‌پردازد. این نقشه راه نه تنها به توسعه‌دهندگان حرفه‌ای امکان پیشرفت و تخصص در بخش بک‌اند را فراهم می‌آورد، بلکه به تازه‌واردان نیز راهنمایی جامعی برای شروع و تسلط بر این دو زمینه اصلی توسعه وب ارائه می‌دهد.
کاور بلاگ_ nest.js چیست
توسعه وب به سرعت در حال تحول است و فریم‌ورک‌ها و ابزارهای جدیدی برای تسهیل فرآیند توسعه نرم‌افزارهای وب ارائه شده‌اند. یکی از این فریم‌ورک‌های نسل جدید که توانسته است جذابیت بسیاری از توسعه‌دهندگان را به خود جلب کند، Nest.js است. Nest.js یک فریم‌ورک توسعه نرم‌افزارهای وب بر پایه‌ Node.js است که با استفاده از مفهومی به نام "وابستگی‌های تزریقی" (Dependency Injection) و الهام گرفته از Angular، توسعه ساختاری سازمان‌یافته و مدیریت پروژه را سهولت بخشیده است. در این مقاله به بررسی اصول و ویژگی‌های Nest.js می‌پردازیم.

درخواست مشاوره

درخواست مشاوره